Nanny de Backer

Nanny de Backer

Het is fantastisch dat als ik een verhaal vertel de luisteraars aan mijn lippen hangen! Samen beleven we een avontuur. Of luisteren we naar een verhaal met een grappige twist of juist een verhaal met een mooie boodschap.

Ik vertel verhalen sinds 2012. Ik was in die tijd op zoek naar iets waar ik positieve energie van kreeg. En dat werd verhalen vertellen. Ik word elke keer weer enthousiast door de gezamenlijke beleving. Verhalen kunnen verbinden:

“Verhalen verbinden mensen,

verhalen verbinden momenten in de tijd,

verhalen verbinden de binnenwereld met de buitenwereld.”

Ik heb de basis- en verdiepingscursus vertellen gedaan op de vertelacademie in Utrecht. Na de basiscursus zocht ik een plek om verhalen te oefenen. Dat werd de Vertelkring in Delft. Daar kom ik al sinds februari 2013. Een gezellige plek met andere vertellers waar je kunt oefenen en kunt groeien in het vertellen van verhalen. Ook treden we regelmatig op verschillende plekken op.

Ik werk al jaren in het basisonderwijs en heb daar mijn publiek altijd bij de hand. Ik heb verhalen voor vele momenten in het jaar zoals, de kinderboekenweek, Sint, kerst, de winter.

Ik vertel niet alleen verhalen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Ik vertel het verhaal zo, dat je het voor je ziet en je het verhaal mee beleeft. Verhalen worden al eeuwen doorverteld en zullen ook nog eeuwen verteld worden. Er zijn verhalen voor allerlei situaties en momenten. Een greep uit mijn ervaringen:

Ik heb verteld samen met een orkest, op de burenavond, bij de open monumentendag samen met een fluitiste, in de synagoge, op een reünie, bij de yoga…

 


Posted in .