Iris de Ruiter

Nadat ik bij de Vertelacademie in 2012 een basiscursus vertellen had gevolgd wilde ik gelijk door met de vervolgtraining, zo leuk vond ik het. Ik kreeg de tip een Vertelkring te zoeken om ervaring op te doen en toen bleek er notabene een in Delft te zitten. Daar ben ik lid van geworden.

De Vertelkring bestaat uit een gemĂȘleerde groep mensen. We vertellen elkaar verhalen, we geven elkaar feedback bij het voorbereiden van een verhaal en ook geven we vorm aan vertelvoorstellingen. Iedereen vertelt op zijn of haar eigen wijze. Dat is leuk, leerzaam en gezellig.

Verhalen zijn een bron van wijsheid, kracht en inspiratie. Mensen te inspireren met die verhalen en hen in fantasie mee te nemen naar andere plekken, vind ik fijn en geeft mij energie. Van de wisselwerking tussen mij als verteller en het publiek word ik blij.

Ik hou van verhalen met wijsheid, een kwinkslag en fantasie. Graag geef ik ruimte aan de vrouw in het verhaal. Van sprookjes, die in soorten en maten aanwezig zijn, houd ik erg. Een erg mooi en fijn verhaal vind ik: de onbespeelbare harp. Het verhaal gaat over liefde voor de natuur, je hart volgen en openstaan voor anderen.

Verhalen nemen je mee door alle fases van het leven. Verhalen zijn onderdeel van het leven en daarom nooit statisch. Als verteller breng ik mijzelf met al mijn ervaring mee. Daarom vertel ik verhalen die ik kan verbinden aan mijn hart.


Posted in .