Oriana van der Sande

Als kind hing ik aan de lippen van mijn grootouders als ze over vroeger vertelden. Ik las gretig sprookjesboeken uit de hele wereld en was helemaal weg van mythes en sagen. Ik draaide sprookjesplaten helemaal grijs totdat ik alles mee kon spelen, woord voor woord. Luisteren en verbeeldingskracht zat er van kinds af aan in me.

En zelf vertellen? Ik raakte pas echt geïnspireerd toen ik een paar jaar terug Sahand Sehebdivani een persoonlijk verhaal zag vertellen tijdens een TedX. Ik dacht, dat wil ik ook kunnen. Ik heb me opgegeven voor een introductie cursus bij Mezrab Storytelling School in Amsterdam en daarna was ik verkocht.

Ik vertel graag persoonlijke verhalen, verhalen van mijzelf en mijn voorouders. Met een emotionele lading waardoor de mensen in de zaal een bepaalde verbondenheid voelen. En zelf eigen herkenningspunten vinden op hun manier resoneren met mijn verhaal.
Maar ik vertel ook graag oude verhalen, sprookjes en legendes, mijn passie uit mijn jeugd. Ik vertel met namen Roemeense, Oost-Europese en middeleeuwse verhalen.

Vertelkring Delft ontdekte ik in 2018 via Gerard en Joke. Ik denk dat ik veel kan leren en groeien van ervaren vertellers. Ik kijk uit naar mooie oefenavonden.


Posted in .